Τζόρτζια Μελόνι: Είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας – Αυτή είναι η κυβέρνηση της

Η ορκωμοσία θα τελεστεί το Σάββατο

by Times Newsroom

Η Τζόρτζια Μελόνι σχημάτισε τελικά κυβέρνηση στην Ιταλία, ύστερα από τη σχετική εντολή που έλαβε από τον Σέρτζιο Ματαρέλα και πλέον είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

Η κυβέρνηση της θα ορκιστεί το Σάββατο, ενώ όπως ανακοίνωσε για την σύνθεση των μελών της, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταϊάνι, της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα, το Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών.

Παράλληλα, για το υπουργείο Άμυνας επελέγη ο Γκουίντο Κροζέτο, του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο. Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και υπουργός Περιβάλλοντος ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ιταλίας. Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης Μελόνι είναι είκοσι έξι. Οι Ματέο Σαλβίνι και Αντόνιο Ταϊάνι θα είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση Μελόνι θα ορκιστεί αύριο το πρωί στις 10 τοπική ώρα.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή