ΣΥΡΙΖΑ: Τα «μαζεύει» για τα μαύρα, ο Αποστολάκης – Προτιμά τους επίσημους «σπόνσορες»

Δεν βλέπω να υπάρχει κόντρα και διάθεση κόντρας μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα, ανέφερε σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευάγγελος Αποστολάκης.

by Times Newsroom

Καταρχήν, δεν συμφέρει κανένα. Ούτε τον ένα ούτε τον άλλο, συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα» στα κόμματα, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πέραν πάσης υποψίας. Ερωτηθείς εάν η αναφορά σε μαύρο χρήμα ήταν υπερβολική, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να μην την χρησιμοποιήσει, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν στα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν έχω αντιληφθεί να έχει πάρει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν τα κόμματα, και δεν γίνονται καμπάνιες για να ενισχυθούν τα κόμματα είπε ο κ. Αποστολάκης και προσέθεσε πως «τουλάχιστον αν γίνεται, θα έπρεπε να γίνεται με θεσμοθετημένο τρόπο, να μπορεί να κάνει κάποιος χορηγία με μια διαδικασία, που να φαίνεται αυτός που τα δίνει και αυτός που τα παίρνει».

Για το θέμα της εφημερίδας Αυγή, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι πουλιέται ένα ευρώ ενώ στοιχίζει εφτά ευρώ, «και δεν την παίρνει και κάνεις». «Όλοι αυτοί που γκρινιάζουν… Κανείς δεν πάει να την πάρει… Πώς θα σταθεί δηλαδή; Με θαύμα; Το θέμα είναι οι δημοσιογράφοι, και πρέπει να βρούμε λύση», τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας από τα όργανα του κόμματος – «Το κόμμα είναι του λαού όχι δικό σου» λένε στον Κασσελάκη

Την απόφαση τους να αποχωρήσουν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούν με επιστολή τους στον Σ. Κασσελάκη οι Δ. Τεμπονέρας, Α. Κοτσακάς και Χ. Τσιόκας, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους με το σχέδιο της ηγεσίας για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Η επιστολή

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα γίνεται σε τρία πεδία: ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά. Με αυτή την παρέμβαση μας καθιστούμε σαφές οι υπογράφοντες ότι αποχωρούμε από το Οργανωτικό σκέλος(για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»).

Παραμένουμε όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων(διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης).

Η τελευταία παρέμβαση του σ.Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι , για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη ,αντί για μετεξέλιξη μετεξέλιξη ,,με την οποία διαφωνούμε.

Αποτελεί πεποίθηση μας η ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικης διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα. Και γνωρίζαμε εξ αρχής τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το εγχείρημα, προφανώς γιατί δεν συνάδει με κομματικές περιχαρακώσεις και ποικίλες προσωπικές στρατηγικές .

Άλλωστε, εμείς πρώτοι διατυπώσαμε την ανάγκη συγκρότησης κοινωνικού μετώπου, από τα κάτω για την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πολύ πριν από τις Ευρωεκλογές, με την ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ, με ευδιάκριτη τη στόχευση μας και επανήλθαμε την επαύριον των εκλογών με συγκεκριμένη πρόταση . Πρόταση που κατά την άποψη μας σέβεται το μήνυμα της κοινωνίας και απαντά στο εκλογικό αποτέλεσμα .

Καταστήσαμε σαφές, ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου παραμένουν στο σημερινό status, με απόλυτη αυτοτέλεια, ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική. Τονίσαμε όμως ταυτόχρονα, την ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων για διαμόρφωση συμφωνίας στο προγραμματικό πεδίο . Παραμένουμε λοιπόν στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο .

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για «τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ». Ευχόμαστε και θα συμβάλουμε όπως και χιλιάδες στελέχη σ όλη τη χώρα, ώστε η κοινωνική αντιπολίτευση να αποκτήσει πολιτική έκφραση προς όφελος του λαού σε ευκρινή ορίζοντα κυβερνησιμοτητας .

Οι υπογράφοντες

Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντώνης Κοτσακάς, πρώην πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χάρης Τσιόκας, μέλος οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ΚΕ

«Σεισμός» Κασσελάκη: Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ, «τελειώνει» Τσίπρα

«Σεισμός» Κασσελάκη διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο Τσίπρας απειλεί ότι θα δώσει σήμα για μαζική αποχώρηση και νέα διάσπαση.

«Ή εσύ ή εγώ» είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης με την ανάρτησή του από τις ΗΠΑ, αφήνοντας υπόνοιες ότι επί ημερών Τσίπρα κυκλοφορούσε «μαύρο χρήμα»  στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδίασε τους πάντες, πλην των στενών του συνεργατών, με αυτήν τη μετωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο επιχειρεί να τελειώσει πολιτικά και ηθικά και η πραγματικότητα είναι ότι δεν χωρούν πλέον και οι δύο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί η ανάρτηση Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα να φάνηκε σαν απρόκλητη επίθεση, στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν.

Ο «βρόμικος πόλεμος» ανάμεσα στον νυν και τον πρώην εξελίσσεται εδώ και μήνες και τώρα βλέπουμε την κορύφωσή του.

Το επιτελείο Κασσελάκη χρεώνει στον Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του τις αποκαλύψεις για το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη που έκανε μεγάλη ζημιά στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει ευρωεκλογών.

Ο Κασσελάκης αμύνθηκε χωρίς επιτυχία, παράλληλα όμως ετοίμαζε και την απάντησή του σε εκείνον που θεωρούσε υπονομευτή του.

Αντικατάστησε τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιο Γεωργόπουλο, με τον πρώην διευθυντή της ΔΗΜ.ΑΡ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Από τότε, επιμένουν οι πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», ο κ. Κασσελάκης έδωσε εντολή στον νέο οικονομικό διευθυντή να «ξετινάξει» τα οικονομικά της περιόδου Τσίπρα και για ό,τι «ύποπτο» βρει να ενημερώνει τον ίδιο και έναν, δύο στενούς του συνεργάτες.

Και όχι μόνο αυτό. Λέγεται ότι ο κ. Κασσελάκης πήγε στις ΗΠΑ αιφνιδίως για να κανονίσει εκκρεμότητες που έχει με το «πόθεν έσχες» του, επειδή πληροφορήθηκε ότι ετοιμάζεται η εκτόξευση δεύτερης εσωκομματικής «ρουκέτας» εναντίον του, σχετικά με το «πόθεν έσχες» του. Και γι΄ αυτό και εκείνος σκλήρυνε τη στάση του.

Ολα δείχνουν ότι παράλληλα με τις προσπάθειές του στις ΗΠΑ να μπορέσει να παρουσιάσει «πόθεν έσχες» σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και εντός προθεσμίας, η έρευνα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε ή ακόμα και αν δεν ολοκληρώθηκε «προσέκρουσε» σε σημαντικά στοιχεία.

Και ο κ. Κασσελάκης έχει στα χέρια του στοιχεία για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα και με την ανάρτηση από τις ΗΠΑ, «έπαιξε» το πρώτο του χαρτί.

Οχι για να αποκαλύψει στην κοινή γνώμη τι γινόταν στον ΣΥΡΙΖΑ τότε, αλλά για να προειδοποιήσει και να απειλήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι αν συνεχίσει να τον υπονομεύει, τότε δεν θα διστάσει να αποκαλύψει τα στοιχεία που έχει.

Το ότι ανακοίνωσε το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής», τώρα -κάτι που είχε προαναγγελθεί- είναι κίνηση με την οποία θέλει να δείξει ότι είναι σε θέση ισχύος και όχι άμυνας. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, αυτήν που έγινε πριν φύγει για τις ΗΠΑ, όπως είχε παρουσιάσει και τα πολύ δύσκολα οικονομικά του κόμματος. Ζήτησε από όλους να του αντιπροτείνουν μέτρα για τη μείωση των δαπανών, λέγοντάς τους ότι αν δεν το κάνουν, τότε το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ιστορικής «Αυγής» θα ήταν μονόδρομος. Δεν περίμενε ωστόσο να γυρίσει για να του παρουσιάσουν προτάσεις, αν είχαν, παρά αποφάσισε χωρίς αυτές.

Το ότι έγραψε για το «μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στα κόμματα αλλά όχι στον δικό του ΣΥΡΙΖΑ», ότι αποκάλυψε πως παρέλαβε «χάος στα οικονομικά», ότι ισχυρίστηκε πως του λένε πολλοί «πάρε και εσύ» και έκανε λόγο για «άγνωστες πηγές χρηματοδότησης» ήταν το μήνυμα που ήθελε να στείλει προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα όσα ακολούθησαν, δεν ήταν ούτε αφελή ούτε αμήχανα, όπως κάποιοι σχολίασαν. Είναι μέρος του σχεδίου. Ο ναύαρχος Αποστολάκης που βγήκε και είπε ότι πιστεύει πως «όλα τα κόμματα παίρνουν μαύρα χρήματα» προκαλώντας σάλο δεν στερείται κρίσης, ενώ στελέχη όπως η εκπρόσωπος Τύπου, Βούλα Κεχαγιά, αλλά και ο έμπειρος Πάνος Ρήγας που είπαν ότι ο κ. Κασσελάκης όταν μίλησε για «μαύρο χρήμα» δεν εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, αλλά μιλούσε γενικώς δεν είναι αφελείς. Αυτές ήταν οι φραστικές διέξοδοι για να γίνει η «γυριστή», αν το επιτελείο Κασσελάκη λάβει μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα για «ανακωχή».

Για να μπορέσει να τα «γυρίσει», υπονόησε και ο ίδιος πως όταν μιλούσε για «μαύρο χρήμα» εννοούσε τη Ν.Δ. και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η πραγματικότητα.

Αν όμως δεν λάβει μήνυμα «ανακωχής» από τον Τσίπρα, τότε ο Κασσελάκης διαμηνύει ότι θα συνεχίσει και αυτό το νόημα είχε η φράση στην ανάρτηση ότι ακόμα και αν πέσει, θα πάρει και το σύστημα του «μαύρου χρήματος» μαζί του κ.λπ.

Παρεμπιπτόντως, πολλοί απορούν που ο άτεγκτος Αλέξης Τσίπρας κατηγορείται ευθέως για «μαύρο χρήμα» επί των ημερών του και δεν έχει πει κουβέντα ως τώρα.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΤΣΙΠΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

«Σάλπισμα» μαζικής… αποχώρησης από Τσίπρα

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται αποφασισμένος να τελειώσει την «αποτσιπροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι βάζει στην ατζέντα του συντακτικού συνεδρίου που θα γίνει το φθινόπωρο το όριο τριών βουλευτικών θητειών, το οποίο θα άφηνε εκτός Βουλής τους Αλέξη Τσίπρα, Ολγα Γεροβασίλη και Νίκο Παππά, αλλά και τους Παύλο Πολάκη, Θεοδώρα Τζάκρη, Νίνα Κασσιμάτη κ.ά.

Την ίδια στιγμή, άλλες πληροφορίες φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να «σαλπίζει» μαζική αποχώρηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται ενώπιον μίας νέας μεγάλης διάσπασης.

Στον απόηχο της ανάρτησης από τις ΗΠΑ, «ταρακουνιέται» ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Παύλο, η ιστορία δεν γράφεται ούτε με τα “αν” ούτε με τα “θ”. Μπήκα μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα, όταν σειρά κορυφαίων στελεχών σε περιφέρειες και κεντρικούς δήμους έκαναν την πάπια. Αυτό έπρεπε να το σέβεσαι και όχι να το λοιδορείς» έγραψε σε ανάρτησή του Κώστας Ζαχαριάδης, υποστηρίζοντας ότι αν ο Τσίπρας δεν είχε δεχθεί τη συγγνώμη του Πολάκη και τον διέγραφε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινε καλύτερα στις εθνικές εκλογές. «Πολλά λόγια, Κωστάκη, για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ποντάρισες στους αποστατούντες, άλλα δεν κάθισε η μπίλια. Να είσαι πιο σεμνός σε μένα που εκλέχθηκα ΠΡΩΤΟΣ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα με βάση το ποσοστό σταυρών στο σύνολο των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια!», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά απέτυχε σε όλους τους στόχους του: Ούτε τη μεγάλη ανατροπή έκανε ούτε προσέγγισε το 20% ούτε καν το ποσοστό των εθνικών εκλογών του Ιουνίου» έγραψε για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Θανάσης Καρτερός στην «Αυγή».

«Ως εδώ, Στέφανε Κασσελακη. Κάθε δήλωσή σου και μια θαλασσοταραχή. Αρκετά δικαιολογήσαμε, κατάπιαμε. Δεν σεβάστηκες την ιστορία του κόμματος και της παράταξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι “μας” και δεν υπάρχουν “μου”. Δυστυχώς μας πρόδωσες. Αντίο‼» έγραψε σε ανάρτησή του και το -κατά τις φήμες που κυκλοφορούν και δεν έχουν διαψευστεί- απολυμένο troll της Κουμουνδούρου Marka2!

«Προσωπικά, μού είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια, ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης, που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας στο Action 24. «Οσο μένουμε στην παραπολιτική και στις εσωκομματικές στοχοποιήσεις, αυτό δεν οδηγεί πουθενά την παράταξη και απογοητεύει ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό η ηγεσία…» παρατήρησε και ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης..

Σε αυτό το κλίμα, αίτημα για σύγκληση της Κ.Ο. του κόμματος κατέθεσαν γραπτά με επιστολή τους στον Σωκράτη Φάμελλο οι βουλευτές Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργος Καραμέρος και Χάρης Μαμουλάκης.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ Ν.Δ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές. Αν έχει κάτι περισσότερο σε αυτό που λέμε, αν έχει σοβαρές αιτιάσεις, ας πάει στη Δικαιοσύνη. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που για μήνες υπερηφανευόταν για το κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματός του και αυτός είναι και ο λόγος που δεν προσήλθε ποτέ και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής», σχολίασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τις αναφορές του κ. Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα» και την σε δεύτερο χρόνο επίθεσή του κατά της Ν.Δ.

«Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί.
Το κόμμα που κρύβει τη ρύθμιση χρέους του από τους πολίτες, μας προκαλεί.
Το κόμμα που αρνείται να δημοσιοποιούνται οι ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών, μας προκαλεί. Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να πάρει και νέα απάντηση από πηγές της Ν.Δ.: «Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε φτηνές πρακτικές και συκοφαντίες, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντί να εκτοξεύει λάσπες και ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, τον καλούμε να αποκαλύψει “ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσει μαζί του”, όπως ο ίδιος δήλωσε. Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παραδέχθηκε ακόμα και ο βουλευτής του κ. Ευάγγελος Αποστολάκης;».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com