ΣΥΡΙΖΑ: Απεγνωσμένες προσπάθειες απ’ όλους για να φτάσει στο 3%

Η «σφήνα» Πολάκη ανάμεσα στους Στέφανο Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα και οι βάσιμες πληροφορίες ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σκέπτεται να αιφνιδιάσει τον Αλέξη Τσίπρα με νέα προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη τον Σεπτέμβριο ή ηλεκτρονικό εσωκομματικό δημοψήφισμα -την ώρα που οι «τσιπρικοί» διαδίδουν ότι σκέπτεται να παραιτηθεί- είναι τα νέα στοιχεία στο πολιτικό ριάλιτι του ΣΥΡΙΖΑ.

by Times Newsroom

Η πλέον πιθανή απάντηση στο ερώτημα γιατί ο Πολάκης δεν υπόγραψε το κείμενο των «87» και την ίδια στιγμή δίνει συνεντεύξεις για να ασκήσει κριτική στον Κασσελάκη, είναι ότι ο Παύλος Πολάκης έχει αποφασίσει να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ (όχι να κάνει δικό του κόμμα) και κτίζει αρχηγικό προφίλ.

Ο κ. Πολάκης εμφανίστηκε σε τηλεόραση μετά από μήνες και το θέμα συζήτησης ήταν πόσο ήπιος και διαφορετικός προσπαθούσε να είναι. Κάποια στιγμή -σε μία συνέντευξη που σχολίασαν αρνητικά τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επειδή έθετε τα ερωτήματα δημοσιογράφος υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ- είπε ότι αποφάσισε να βγαίνει πιο συχνά στην τηλεόραση επειδή του το ζητούν φίλοι και οπαδοί του. Οχι του ΣΥΡΙΖΑ, δικοί του…

«Η πολιτική δεν είναι one man show, τελεία, τέλος, παράγραφος» είπε με νόημα ο κ. Πολάκης, ο οποίος είπε ακόμα κάτι που δεν έχει πει κανείς στον Στέφανο Κασσελάκη δημοσίως. Οτι ανάμεσα στα λάθη του αρχηγού που κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά ήταν και η λάθος προσωπική επιλογή συντρόφου…

«Τα λάθη του Στέφανου κατά τη γνώμη μου είναι η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του, πως το λένε, επιλογής συντρόφου κ.λπ. Για μένα αυτά τα δύο πράγματα μάς κόστισαν εκλογικά. Και θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις» είπε επί λέξει ο κ. Πολάκης για τον κ. Κασσελάκη.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ -χωρίς να μπορεί ακόμα να αποκλειστεί- ότι ο Παύλος Πολάκης αλλάζει βηματισμό, όντας σε συνεννόηση με τον Στέφανο Κασσελάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα. Και το διευκρινίζουμε αυτό, επειδή πολλοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς επειδή σε αυτή την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, είπε ακόμα ότι στο επικείμενο συνέδριο πρέπει να αναδειχθεί νέα ηγετική ομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οσοι βλέπουν αρχηγικές βλέψεις στον κ. Πολάκη ή σκέπτονται ότι έχει κάνει κάποια συμφωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη ώστε να είναι το νέο Νο 2 του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρό και αυτόνομο ρόλο που δεν θα διστάζει να επισημαίνει στον αρχηγό ακόμα και τα λάθη του, δεν το κάνουν εν κενώ.

Βλέπουν ότι έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό ο Στέφανος Κασσελάκης να επιχειρήσει να εξωθήσει το σύστημα Τσίπρα στη έξοδο και εκείνο να πραγματοποιήσει την απειλή της νέας διάσπασης, που θα οδηγήσει σε απώλεια της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή (χρειάζονται έξι βουλευτές και στο κείμενο των «87» υπήρχαν οι υπογραφές επτά βουλευτών).

Βλέπουν επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να επανενώσει τα κομμάτια με βασικό συνομιλητή τη Νέα Αριστερά, για να καταφέρει να πετάξει εκτός κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη. «Δεν πρέπει να υποτιμάται ο ρόλος της ομάδας των «11» και παραρτήματός της εντός του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά μετά τις εσωτερικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ» έγραψε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Ευάγγελος Αποστολάκη,ς ο οποίος παραμένει εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Κασσελάκη. Και όχι τυχαία, ο Παύλος Πολάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της 3ης διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι αυτοί που θα την επιχειρήσουν, θα «έχουν την ίδια τύχη με τους 11 που πήραν τις έδρες».

Βλέπουν επίσης ότι Στέφανος Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άλλο πολιτικό δρόμο, σε απόσταση από τη λεγόμενη ριζοσπαστική ή λούμπεν αριστερά που (θέλει να λέει ότι) εκπροσωπεί ο Παύλος Πολάκης.

ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ

 Η σκέψη που κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Πολάκης προσπαθεί να φιλοτεχνήσει νέο πολιτικό προφίλ, με τον ίδιο πολιτικό λόγο αλλά χωρίς τις γνωστές ακρότητες και προσωπικές επιθέσεις, είτε για να συγκρατήσει το κοινό της λούμπεν αριστεράς εντός του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, είτε για να το οδηγήσει στο νέο κόμμα, του οποίου θα είναι επικεφαλής.

«Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων. Εγώ θέλω να δω την αρένα των θέσεων» είπε για παράδειγμα ο κ. Πολάκης για τα σενάρια περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με σκοπό τη δημιουργία ενιαίου φορέα της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, συμφωνώντας με τον Στέφανο Κασσελάκη και διαφωνώντας με τον Αλέξη Τσίπρα…

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com