Όλαφ Σολτς: Ανησυχεί για πιθανή νίκη της ακροδεξιάς στη Γαλλία

Συμπλήρωσε ότι θα συνεχίσει να έχει συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η προεδρία του δεν αμφισβητείται, αλλά παρόλα αυτά ένα νέο ακροδεξιό κοινοβούλιο θα συνιστούσε μια αλλαγή,

by Times Newsroom

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε την ανησυχία του για το πιθανό αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

«Ανησυχώ για τις εκλογές στη Γαλλία», τόνισε σήμερα ο Σολτς σε συνέντευξη στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα κόμματα που δεν είναι της Λεπέν» να έχουν ένα επιτυχές αποτέλεσμα, τόνισε, αναφερόμενος στο ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν. Ωστόσο δήλωσε «Οι Γάλλοι θα αποφασίζουν».

Συμπλήρωσε ότι θα συνεχίσει να έχει συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η προεδρία του δεν αμφισβητείται, αλλά παρόλα αυτά ένα νέο ακροδεξιό κοινοβούλιο θα συνιστούσε μια αλλαγή, πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή