Οι απευθείας αναθέσεις και το “δίπορτο” του κ. Χάρη Δούκα

Θέλει και Δήμαρχος Αθηναίων και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ !!

by Times Newsroom
  • Γράφει ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου ότι από τα κόμματα της αυτοαποκαλούμενης προοδευτικής πλευράς και όπως διαμορφώθηκε πολιτικά το τοπίο, το μόνο που μπορεί να διασωθεί γιατί υπήρξε το μεγαλύτερο λαϊκό κίνημα που έχει υπάρξει στη χώρα σε καιρό ειρήνης και γιατί έχει ακόμη ρίζες στην κοινωνία, είναι το ΠΑΣΟΚ. Εγραφα ακόμη ότι για να πάρει μπροστά και να αρχίσει μια ανοδική πορεία θα πρέπει να αφιερώσει ένα χρονικό διάστημα για ενδοσκόπηση ώστε να εντοπιστούν και να καταδικαστούν ευθαρσώς ενώπιον του λαού οι παθογένειες που το οδήγησαν στην απαξίωση. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να εισακουστώ, αλλά δεν περίμενα και ότι αυτές οι παθογένειες θα έρθουν ξανά στο προσκήνιο σε τομείς της εξουσίας που ελέγχει το ΠΑΣΟΚ, τόσο απροκάλυπτα και ωμά.

Οι απευθείας αναθέσεις του Δημάρχου Αθηναίων σε ημετέρους μοιράζοντας χρήματα ανθρώπων που δυσκολεύονται πολύ να ζήσουν τις οικογένειές τους έχει προκαλέσει μεγάλη οργή σε στελέχη –κυρίως παλιά– του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κάνουν λόγο για μεγάλο σκάνδαλο, ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι νομιμότητα. Είναι ηθικό πρόβλημα, τονίζουν, και πολιτικό. Από τέτοιες πρακτικές έφτασε στον πάτο το κίνημα και φαίνεται ότι έχει κι άλλον κατήφορο ακόμη.

Τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ σχεδόν από την ίδρυσή του, καθώς είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σταλινικής γραφειοκρατίας, κατά το οποίο η κάστα εξουσίας έχει περισσότερα ηθικά και υλικά προνόμια από τους άλλους ανθρώπους. Μάλιστα ένας ή μάλλον μία από τα πολιτικά στελέχη που έτυχε του προνομίου να της ανατεθεί συμβουλευτικό(!) έργο αντί 30.000 ευρώ, έκανε επίδειξη της υλικής και της ηθικής υπεροχής της, δηλώνοντας ότι δεν θα υπογράψει τώρα την συμφωνία για να μη θεωρηθεί ότι επηρεάζει τις εξελίξεις εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα την υπογράψει όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Το ότι για να κερδίσει ένας μέσος εργαζόμενος πολίτης 30.000 ευρώ απαιτούνται τουλάχιστον δύο χρόνια δουλειάς, δεν την συγκίνησε. Να κάνω μια παρένθεση. Η ευθύνη είναι του Δημάρχου που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Ευθύνη όμως έχουν και αυτοί που ευνοούνται και οι όποιοι συνεργάτες του Δημάρχου του προτείνουν αυτού του είδους την στρατηγική για να πετύχει τους πολιτικούς του στόχους που όπως δείχνει είναι αμετροεπείς.

Εμφανίζεται ο Δήμαρχος Αθηναίων ως μεσσίας για το ΠΑΣΟΚ και την χώρα σαν να μην έχει καταλάβει ότι είναι δήμαρχος ισχνής μειοψηφίας, καθώς η ευνοϊκή γι’ αυτόν συγκυρία που τον ανέδειξε δήμαρχο πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ ξανά. Με τέτοιες πολιτικές ξυπνάνε οι μνήμες και αυτών που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτών που έμειναν για να πολεμήσουν για τις αρχές του κινήματος και εξαιτίας σκανδάλων οικονομικών ή και πολιτικών από ανθρώπους που περιτριγυρίζουν τις εξουσίες και τα μεγάλα κόμματα για να εξασφαλίσουν δικά τους οφέλη, δέχθηκαν κριτική και αμφισβητήθηκε άδικα η ηθική τους ακεραιότητα. «Δεν θα μπορούμε πάλι να βγούμε έξω μου είπε απογοητευμένος και οργισμένος πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής όταν άκουσε τα καθέκαστα του δημάρχου Αθηναίων και που ακόμη ξεχρεώνει στην τράπεζα δάνειο που πήρε για τον τελευταίο προεκλογικό του αγώνα και κάνει σχεδόν ασκητικό βίο για να τα βγάζει πέρα.

Αν ο δήμαρχος έχει νοοτροπία πολιτικού γιάπι, θα μπορούσε να βγάλει από την τσέπη του τα τριαντάρια και να τα δώσει σε αυτούς που νομίζει ότι μπορούν να τον βοηθήσουν να ικανοποιήσει τις αχαλίνωτες, όπως δείχνει, πολιτικές φιλοδοξίες του, με την προϋπόθεση βέβαια αυτοί να εξαγοράζονται. Τα χρήματα όμως του Δήμου δεν είναι δικά του, είναι από το υστέρημα των πολιτών.

Ωστόσο βλέπουμε να υποβαθμίζεται το θέμα στον Τύπο και αυτό δημιουργεί υποψίες για το πόση έκταση μπορεί να έχουν τέτοιες πρακτικές. Πόσοι ακόμη και από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης είναι και συμβουλάτορες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com