Νορβηγία: Ψαράς εντόπισε νεκρή φάλαινα που έμοιαζε… με μπαλόνι – Τι θα συμβεί αν εκραγεί

Με ένα πρωτόγνωρο θέαμα ήρθε αντιμέτωπος ένας Νορβηγός ψαράς ο οποίος αντίκρισε μία φάλαινα που έμοιαζε με μπαλόνι, να επιπλέει βόρεια του νησιού Αντόγια.

by Times Newsroom

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, o Νορβηγός ψαράς Dag Rydland δεν πίστευε στα μάτια του όταν πλησιάζοντας προσεκτικά αυτό το μεγάλο μπαλόνι, κατάλαβε ότι ήταν μία νεκρή μεγάπτερη φάλαινα (ή καμπουροφάλαινα).

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Dagbladet», ο ψαράς Dag Rydland δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το μπαλόνι ήταν τόσο μεγάλο! Είμαι ψαράς επί για 27 χρόνια κι έχω δει μερικές νεκρές φάλαινες. Αλλά δεν έχω ξαναδεί θαλάσσια κήτη τέτοιου μεγέθους».

Οι φάλαινες φουσκώνουν σαν τα μπαλόνια μετά τον θάνατό τους επειδή το σώμα τους γεμίζει με αέρια, καθώς αποσυντίθεται. Αυτή η νεκρή μεγάπτερη φάλαινα ήταν αρκετά μεγάλη όσο ήταν ζωντανή. Ο έμπειρος ψαράς υπολογίζει ότι το αρχικό της μήκος έφθανε τα 15 μέτρα και το βάρος της τους 40 τόνους.

Τα πτώματα των φαλαινών που σαπίζουν και φουσκώνουν εκρήγνυνται όταν η ποσότητα των αερίων είναι πολύ μεγάλη. «Ελπίζω να μην ξεβραστεί στην ακτή», δήλωσε ο Νορβηγός ψαράς ο οποίος έμεινε σε απόσταση 100 μέτρων από το νεκρό θαλάσσιο κήτος υπό τον φόβο έκρηξης.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή