Νεπάλ: Εννιά νεκροί απο κατολισθήσεις- Τρία παιδιά ανάμεσά τους

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις μουσώνων στο δυτικό Νεπάλ που προκάλεσαν κατολισθήσεις, δήλωσε αξιωματούχος το Σάββατο.

by Times Newsroom

Πέντε μέλη μιας οικογένειας κοιμόντουσαν όταν το σπίτι τους παρασύρθηκε από κατολίσθηση στο χωριό Malika στην περιοχή Gulmi, περίπου 250 χιλιόμετρα (156 μίλια) δυτικά του Κατμαντού, σύμφωνα με τον Dizan Bhattarai, εκπρόσωπο της Εθνικής Αρχής Διάσωσης και Μείωσης Καταστροφών. .
«Τα σώματα και των πέντε ανασύρθηκαν», είπε ο Μπαταράι στο Reuters, προσθέτοντας ότι η οικογένεια περιλαμβάνει δύο παιδιά.
Στη γειτονική συνοικία Syangja, μια γυναίκα και η τρίχρονη κόρη της έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση που παρέσυρε το σπίτι τους, ενώ στην περιοχή Baglung, που συνορεύει με το Gulmi, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλη κατολίσθηση.
Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σε όλο το Νεπάλ έχουν χάσει τη ζωή τους σε κατολισθήσεις, πλημμύρες και κεραυνούς από τα μέσα Ιουνίου, όταν άρχισαν οι ετήσιες βροχοπτώσεις των μουσώνων. Οι βροχές συνεχίζονται κανονικά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Οι κατολισθήσεις και οι ξαφνικές πλημμύρες είναι συνηθισμένες στο κυρίως ορεινό Νεπάλ κατά την περίοδο των μουσώνων και σκοτώνουν εκατοντάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com