Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους πυκνότερες κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου. Από τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα μέχρι την Τετάρτη.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα:
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα.
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος.
- Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός.
- Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά στο Θρακικό 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 01 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνότερες.
- Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
- Ανεμοι: Στην ανατολική Πελοπόννησο μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν.
- Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στη Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα Δωδεκάνησα.
- Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ.Στα νότια βορειοδυτικοί 4, κατά τόπους 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
- Καιρός: Γενικά αίθριος.
- Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στις Σποράδες βόρειοι 4, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 9/3/25
- Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
- Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 18 με 20 και τοπικά τους 21 βαθμούς Κελσίου.