Η Δανία ζήτησε βοήθεια από τον CEO του Ozempic για να διαχειριστεί τον Τραμπ που απαιτεί τη Γροιλανδία

Απειλεί και το γνωστό φάρμακο η πολιτική του αμερικανού προέδρου

by Times Newsroom

Η πρωθυπουργός της Δανίας ζήτησε βοήθεια προκειμένου να διαχειριστεί τις απαιτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία και συγκεκριμένα απευθύνθηκε στον CEO του Ozempic, που διακρίνεται στη διαχείριση κρίσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, η Μέτε Φρεντέρικσεν κάλεσε τον Λαρς Φρουεργκάαρντ Γιέργκενσεν, CEO της φαρμακευτικής Novo Nordisk που παράγει το γνωστό φάρμακο για τους διαβητικούς.

Ο Γιέργκενσεν συμμετείχε σε σύσκεψη κορυφής μαζί με άλλους επιχειρηματίες της χώρας και μαζί εξέτασαν τους τρόπους προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απαιτήσεις του αμερικανού προέδρου.

Μάλιστα, οι απόψεις του CEO της Novo Nordisk φέρεται να ελήφθησαν σοβαρά υπ’ όψιν από τους παρευρισκόμενους, επειδή είναι ένας από τους επιχειρηματίες που θα πληγούν ιδιαίτερα από τις αμερικανικές κυρώσεις, αν επιβληθούν.

Ο Λαρς Φρουεργκάαρντ Γιέργκενσεν

Συγκεκριμένα, το 58% των πωλήσεων του Ozempic προέρχονται από τις ΗΠΑ, οπότε σε περίπτωση που επηρεαστεί η δραστηριότητα στην αμερικανική αγορά, η φαρμακευτική θα δει σημαντική μείωση στα κέρδη της.

Αναλυτές υποστήριξαν ότι η Δανία ξεκίνησε να βασίζεται στη δύναμη της Novo Nordisk, ώστε να διατηρήσει ισχυρές σχέσεις με τις ΗΠΑ, με σκοπό ο διάλογος να γίνει με επιχειρηματικούς όρους και να βρεθεί μια λύση.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή