Δικαστήριο Χάγης: Διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Ρώσο πρώην υπουργό Άμυνας και τον ανώτατο στρατηγό

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον πρώην υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου και τον αρχηγό του στρατιωτικού επιτελείου του στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ για επίθεση σε μη στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.

by Times Newsroom

Το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας χαρακτήρισε την απόφαση «μέρος του υβριδικού πολέμου της Δύσης εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», μετέδωσε το ρωσικό κρατικό μέσο Tass.

Σε δελτίο Τύπου, το δικαστήριο ανέφερε ότι οι δικαστές διαπίστωσαν ότι υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι να πιστεύεται ότι οι δύο ύποπτοι φέρουν ευθύνη για τις πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον της ουκρανικής ηλεκτρικής υποδομής τουλάχιστον από τις 10 Οκτωβρίου 2022 έως τουλάχιστον τις 9 Μαρτίου 2023».

Όπως σημειώνει το Reutes, οι Ρώσοι αξιωματούχοι ήταν ύποπτοι ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για την καθοδήγηση επιθέσεων κατά αμάχων και μη στρατιωτικών αντικειμένων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία, η οποία, όπως και η Ουκρανία, δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας αποτελεί νόμιμο στρατιωτικό στόχο και αρνείται τη στόχευση αμάχων ή μη στρατιωτικών υποδομών.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή