Διάλογος για τη συνεργασία: Η λυδία λίθος για “προοδευτική κυβέρνηση”

by Times Newsroom
  • Γράφει ο ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ με αμφίπλευρη διεύρυνση στη βάση και με ολοκληρωμένα προγράμματα λύσεων, για να βελτιωθεί η ζωή του λαού, είναι η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρόταση του Σωκράτη Φάμελου για ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΑ που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη! Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, στην ΚΟΙΝΗ διακηρυγμένη θέση όλων των «Προοδευτικών Κομμάτων», και στη Λαϊκή απαίτηση για «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»!

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι στις επόμενες εκλογές η Ν.Δ. θα είναι έστω και με μειωμένα ποσοστά πρώτο Κόμμα και θα σχηματίσει Κυβέρνηση ή ότι ο «Κεντρο»Δεξιός Μητσοτάκης θα σχηματίσει ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με ένα ή περισσότερα κόμματα της Άκρας Δεξιάς!
«Κεραυνός εν αιθρία» η πρόταση Φάμελλου, εύλογη η απάντηση Ανδρουλάκη! Γιατί πώς μπορεί να γίνει έστω και σκέψη για Κοινό Ψηφοδέλτιο και Κοινό Φορέα,
• μεσούντος του εμφυλίου μεταξύ των κομμάτων που δημιουργήθηκαν από την πολυδιάσπαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,
• ενώ είναι ανοιχτή η διαμάχη μεταξύ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την πρωτοκαθεδρία,
• ενώ δεν ξεκίνησε ποτέ ο Διάλογος για τη Συνεργασία των «Προοδευτικών Κομμάτων»,
• και ενώ οι εσωκομματικές αντιδράσεις σε ένα ενδεχόμενο ΚΟΙΝΟΥ ΦΟΡΕΑ θα είναι τόσες, ώστε η εκλογική δύναμή του θα είναι ασφαλώς μικρότερη από τη δύναμη του αθροίσματος των Κομμάτων του Κοινού Φορέα;

Εκείνο όμως που μπορεί να επιχειρηθεί σήμερα, είναι η διακηρυγμένη θέση και των δύο Προέδρων για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των Κομμάτων τους, προκειμένου να αμφισβητηθεί η πρωτοκαθεδρία του Μητσοτάκη. Και τότε, μπορεί να ξεκινήσει ο Διάλογος για τη μορφή της Συνεργασίας, που θα οδηγήσει στην «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»!

ΣΚΕΨΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ

• Να αποκτήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα Κινηματικά του χαρακτηριστικά! Να ξαναγίνει ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, να ξαναγίνει Κόμμα Εξουσίας! Να κάνει ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ στο πνεύμα της 3ης του Σεπτέμβρη και να καλέσει τους πολίτες σε ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ! Ίσως αυτό να έχει ως στόχο ο Πρόεδρος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ορίζοντας τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο Επικεφαλής της Επιτροπής ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, του μοντέλου της πλέριας Δημοκρατίας που εφάρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου του 1974, για την οποία δεσμεύτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης αμέσως μετά τη δεύτερη εκλογή του!
• Η Επιτροπή ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ να ετοιμάσει άμεσα ένα Σχέδιο Δράσης πρακτικό και αποτελεσματικό, με συγκεκριμένες στοχεύσεις, για να ξαναγίνουν οι Τοπικές Οργανώσεις, χώρος συνεύρεσης των μελών, Δημοκρατικού Διαλόγου και Ενημέρωσης, αφετηρία εξορμήσεων για Επικοινωνία με τους πολίτες σε κάθε Πόλη, σε κάθε Δημοτική – Κοινοτική Ενότητα!
• Κάθε μέλος της Ν.Ε. πέρα από τις όποιες άλλες αρμοδιότητες ορίζεται Υπεύθυνος για κάθε Δήμο. Επικοινωνεί με τον Γραμματέα της Τ.Ο. και ορίζουν συνεδρίαση της Σ.Ε. με μοναδικό θέμα την ανασύνταξη της Τ.Ο. Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίζεται η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης μελών, φίλων και ψηφοφόρων, όπου θα γίνει Πολιτική Ενημέρωση από το Γραμματέα της Ν.Ε. ή από άλλο κεντρικό στέλεχος, και θα συμπληρωθούν τα κενά που τυχόν υπάρχουν στη Σ.Ε. και θα εκλεγούν νέες Σ.Ε. εκεί όπου δεν υπάρχουν.
• Κεντρικός στόχος η προσέλκυση της ΝΕΟΛΑΙΑΣ, αλλά και η ενεργοποίηση των παλιών μελών και φίλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που αδρανοποιήθηκαν ή απομακρύνθηκαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και να ξεκινήσει Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ!

*Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή