«Αυτός είναι ο δικτάτορας»: Η New York Post, που έχει στηρίξει ανοιχτά τον Τραμπ, απαντά με φωτογραφία του Πούτιν

Μετά τη Wall Street Journal, και η εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοχ, αμφισβητεί τη στάση του προέδρου απέναντι σε Ουκρανία και Ρωσία

by Times Newsroom

Η New York Post, εφημερίδα που άλλοτε στήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ, διαφοροποιήθηκε από τη στάση του πρώην προέδρου απέναντι στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Με ένα αιχμηρό πρωτοσέλιδο την Παρασκευή, η εφημερίδα ανήρτησε τη φράση «Αυτός είναι ο δικτάτορας», συνοδευόμενη από μια μεγάλη φωτογραφία του Βλαντίμιρ Πούτιν, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον Ρεπουμπλικανό, ο οποίος πρόσφατα χαρακτήρισε τον Ζελένσκι «δικτάτορα» μέσω του Truth Social.

Το πρωτοσέλιδο πλαισιώθηκε από ένα άρθρο του δημοσιογράφου Ντάγκλας Μάρεϊ, που ανέδειξε «10 αλήθειες για τον πόλεμο στην Ουκρανία που αγνοούνται επικίνδυνα». Μεταξύ άλλων, το κείμενο καταρρίπτει τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι η δημοτικότητα του Ζελένσκι βρίσκεται μόλις στο 4%, χαρακτηρίζοντάς τον ψευδή.

Ο Μάρεϊ επισημαίνει, επίσης, ότι η Ρωσία αντιμάχεται τη γεωπολιτική κυριαρχία των ΗΠΑ και ότι οι ισχυρότεροι σύμμαχοί της είναι χώρες που θεωρούνται εχθροί της Αμερικής. Παράλληλα, σχολιάζει πως ο Τραμπ θα μπορούσε να επιτύχει ένα Νόμπελ Ειρήνης, αν καταφέρει να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά προειδοποιεί ότι η «ειρήνη» δεν μπορεί να βασίζεται στον κατευνασμό και στην άρνηση της πραγματικότητας. «Αν δεν υπάρξει μια ισχυρή ειρήνη, δεν θα υποφέρει μόνο η Ουκρανία, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος», καταλήγει ο αρθρογράφος.

Η κριτική της New York Post είναι η πιο πρόσφατη επίθεση των ΜΜΕ του Ρούπερτ Μέρντοχ στη στρατηγική του Τραμπ αναφορικά με την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Την Τρίτη, η Wall Street Journal είχε δημοσιεύσει ένα εξίσου σκληρό κύριο άρθρο με τίτλο «Η ταχεία αποκατάσταση του Βλαντίμιρ Πούτιν», όπου καταδίκαζε τη ρητορική Τραμπ που φάνηκε να ωραιοποιεί τον Ρώσο ηγέτη. Το άρθρο υπενθύμιζε τις τραγικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και αμφισβητούσε τι είδους «ειρήνη» θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν η συμφωνία διαμορφωνόταν αποκλειστικά από τον Πούτιν και τον Τραμπ, χωρίς την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η εφημερίδα αναρωτιέται ποιο είναι το σχέδιο του Τραμπ και εάν αυτό περιλαμβάνει μια ειρήνη που υποτάσσεται στις απαιτήσεις του Πούτιν. «Αν κρίνουμε από την ιστορία, η εκδοχή του Πούτιν για την ειρήνη διαφέρει σημαντικά από αυτή που αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι Αμερικανοί», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή