ANIMASYROS powered by ΔΕΗ 2024 Ι Agora Pitching Forum | Υποβολή προτάσεων έως 15 ΙΟΥΛ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων  |  23 έως 29 Σεπτεμβρίου 2024

by Times Newsroom

To ANIMASYROS powered by ΔΕΗ στηρίζει τους επαγγελματίες του ανιμέισον με μία στρατηγική συνεργασία με το Φεστιβάλ του Annecy!  

Υποβολή προτάσεων για το Agora Pitching Forum έως 15 Ιουλίου 2024.

To ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων powered by ΔΕΗ επιστρέφει για 17η χρονιά, από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με επίσημο χορηγό τη ΔΕΗ. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ανιμέισον στην Ελλάδα κι ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης επεκτείνεται κατά μία μέρα, εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμά του και, στο πλαίσιο της Αγοράς, εγκαινιάζει μία νέα τριετή στρατηγική συνεργασία με το International Animation Film Market (MIFA) του Φεστιβάλ του Annecy, του μεγαλύτερου φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στον κόσμο, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του Institut français (Παρίσι).

Στο πλαίσιο του International MIFA Campus, από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, θα διοργανωθεί στη Σύρο το καθιερωμένο 4ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας (Pitching Coaching Workshop), με Pitching Workshop Tutors καταξιωμένους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου που επιλέγονται από την ομάδα του  International Animation Film Market (MIFA) του Φεστιβάλ του Annecy, και συγκεκριμένα την creative producer & μέντορα Delphine Nicolini, τη σεναριογράφο και σκηνοθέτιδα Claire Sichez και τον επικεφαλής του MIFA Talent Projects Sylvain Grain. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι έξι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τα projects τους ώστε να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της διεθνούς αγοράς και θα προετοιμαστούν αποτελεσματικά ώστε να συμμετάσχουν στο Pitch Partenaire που θα πραγματοποιηθεί, τον Ιούνιο του 2025, στο Annecy και στο οποίο θα συμμετάσχουν αποκλειστικά οι έξι επιλεγέντες υποψήφιοι.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, οι παρουσιάσεις, τα στρογγυλά τραπέζια, τα σεμινάρια, τα masterclasses, οι συναντήσεις δικτύωσης που διοργανώνονται, στο πλαίσιο της Αγοράς του ANIMASYROS powered by ΔΕΗ, προσφέρουν τη δυνατότητα στο διεθνές κοινό που ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της εμψύχωσης, ή, απλώς, την αγαπά, να διευρύνει το δίκτυο του, να προωθήσει το έργο του, να συναντηθεί με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, να ανακαλύψει τη διεθνή κοινότητα και να έρθει σε επαφή με τις επιτυχίες του μέλλοντος. Φυσικά, από την Αγορά φέτος δεν θα μπορούσε να λείπει η κεντρική θεματική του Φεστιβάλ “Αφρική: μία ήπειρος κινουμένων σχεδίων”, masterclasses, συζητήσεις και παρουσιάσεις από διεθνούς φήμης παραγωγούς και καλλιτέχνες από το Μαρόκο και τη Γκάνα μέχρι την Αίγυπτο και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Μερικές ακόμη θεματικές που θα παρουσιαστούν αφορούν στις νέες τεχνολογίες και την εικονική πραγματικότητα, στη διαφήμιση, στην αρχιτεκτονική και στην ιδιαίτερα δημοφιλή αλλά και απαιτητική τεχνική του stop motion. Σημαντική ακόμη θα είναι στην Αγορά και η παρουσία των θεσμικών σταθερών συνεργατών του ANIMASYROS powered by ΔΕΗ, όπως ο νέος φορέας Creative Greece, το Enterprise Greece, το Creative Europe και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μερικές από τις προσωπικότητες της διεθνούς κοινότητας ανιμέισον που θα βρεθούν στην Αγορά του ANIMASYROS powered by ΔΕΗ 2024 είναι:

  • Η Ισπανίδα σκηνοθέτις Isabel Herguera, δημιουργός – μεταξύ άλλων – της πολυσυζητημένης ταινίας μεγάλου μήκους Sultana’s Dream (2023).
  • Η διεθνούς φήμης ανιμέιτορ από την Πορτογαλία Regina Pessoa για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον creative masterclass.
  • Η παραγωγός Mounia Aram από το Μαρόκο, ιδρύτρια της εταιρείας παραγωγής και διανομής Mounia Aram Company.
  • Η Vanessa Ann Sinden, παραγωγός του Triggerfish Animation, ενός από τα μεγαλύτερα animation studios στην Αφρική.
  • Ο Emmanuel Blanchard, ιστορικός και σκηνοθέτης της εμβληματικής ταινίας animated documentary Notre-Dame de Paris (2019).
  • Η υποψήφια για Όσκαρ θρυλική δημιουργός Joanna Quinn και ο συνεργάτης της και σεναριογράφος Les Mills από τη Μεγάλη Βρετανία.
  • Η Κατερίνα Σάββα, managing director της Newtons Laboratory, μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Τέλος, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του ANIMASYROS powered by ΔΕΗ για την ενδυνάμωση του ελληνικού ανιμέισον, θα πραγματοποιηθούν και φέτος τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Greek Animation Talks, όπου Έλληνες δημιουργοί μιλούν για το έργο τους, τις προκλήσεις της δημιουργικής διαδικασίας και μοιράζονται καλές πρακτικές. Φέτος, οικοδεσπότης των Greek Animation Talks θα είναι ο σεναριογράφος, ηθοποιός και παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης.

Συνεχίζονται ακόμη και τα speed dating sessions που εγκαινιάστηκαν πέρυσι. Έλληνες δημιουργοί επιλέγονται από το ANIMASYROS powered by ΔΕΗ για να συμμετάσχουν σε σύντομες συναντήσεις 20’ με διεθνούς φήμης παραγωγούς και καλλιτέχνες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, να κάνουν pitch την ιδέα τους ή/και να μοιραστούν μαζί τους τις καλλιτεχνικές και επαγγελματικές τους αναζητήσεις, με σκοπό την εξεύρεση συμπαραγωγών ή και επαγγελματικών ευκαιριών στη διεθνή σκηνή ανιμέισον.

Πολύ σύντομα έρχονται ακόμα περισσότερα νέα της Αγοράς του ANIMASYROS powered by ΔΕΗ και αναλυτικές πληροφορίες για το 2ήμερο των Animation Agora Days στην Αθήνα, που φέτος πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον AKTO και την υποστήριξη του Enterprise Greece. Stay tuned!

Χρήσιμες πληροφορίες για συμμετοχή στην Αγορά:

Συμμετοχή στο International MIFA Campus & Agora Pitching Forum:

Η αίτηση συμμετοχής για το International MIFA Campus και το Agora Pitching Forum υποβάλλεται στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις (ανά χώρα):

Τελική ημερομηνία υποβολής: 15 Ιουλίου 2024

Αναλυτικές προϋποθέσεις και όροι συμμετοχής εδώ

Διαπίστευση Αγοράς:

Για συμμετοχή στις εργασίες και τα events της Αγοράς, απαιτείται διαπίστευση της Αγοράς.

Η διαπίστευση της Αγοράς απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον οπτικοακουστικό κλάδο.

Η αίτηση για διαπίστευση της Αγοράς πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Τελική ημερομηνία αίτησης: Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Το κόστος διαπίστευσης της Αγοράς είναι 80 ευρώ. Με την αίτηση, θα σας αποσταλεί μέιλ με οδηγίες για την ηλεκτρονική πληρωμή.

Η διαπίστευση της Αγοράς περιλαμβάνει:

–       Πρόσβαση σε όλες τις παρουσιάσεις, συζητήσεις, ομιλίες και masterclasses της Αγοράς

–       Πρόσβαση στα κλειστά networking events και στο πάρτι της Αγοράς

–       Καταχώριση και πρόσβαση στη λίστα επαγγελματιών του Φεστιβάλ

–       Εξασφαλισμένη πρόσβαση στις προβολές των ταινιών

Social Media: ANIMASYROS @ facebook, twitter, instagram, vimeo, youtube

 

ANIMASYROS 2023 video: https://youtu.be/bL7tKyC9tj8?feature=shared

Περισσότερες πληροφορίες: www.animasyros.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com