Στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός η φον ντερ Λάιεν – Θα μιλήσει ο Τζιτζικώστας και ακόμη 12 ευρωπαίοι επίτροποι

Έχει αναρρώσει από την πνευμονία

by Times Newsroom

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός για να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στις εργασίες του Νταβός θα συμμετάσχουν επίσης οι Εκτελεστικοί αντιπρόεδροι Ριμπέρα, Βιρκούνεν και Σεζουρνέ, μαζί με τους επιτρόπους Σέφκοβιτς, Ντομπρόβσκις, Χοέκστα, Κουμπίλιους, Κος, Σικέλα, Ροσβάλ, Σεραφίν, Γιόργκενσεν και Τζιτζικώστα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα απευθύνει ομιλία στην εναρκτήρια σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου το πρωί, ενώ την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, θα μιλήσει στην έναρξη του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Ενεργειακή Μετάβαση.

Ο Έλληνας επίτροπος, Απόστολος Τζιτζικώστας θα μιλήσει σε συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με τις μεταφορές και το μέλλον του τουρισμού, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 23.

Όλοι οι Ευρωπαίοι επίτροποι θα λάβουν μέρος σε πάνελ για θέματα που σχετίζονται με τα αντίστοιχα χαρτοφυλάκια τους και το τρέχον διεθνές τοπίο. Αυτά περιλαμβάνουν την ανταγωνιστικότητα, τη βιομηχανική πολιτική και τις οικονομικές ευκαιρίες της Ευρώπης, την τεχνητή νοημοσύνη, τις συνέπειες του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την κλιματική αλλαγή κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή