Λίβανος: Ο στρατηγός Ζοζέφ Αούν, νέος πρόεδρος της χώρας

Επειτα από 12 αποτυχημένες προσπάθειες, το κοινοβούλιο του Λιβάνου εξέλεξε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ζοζέφ Αούν πρόεδρο της χώρας βάζοντας τέλος στο διετές αδιέξοδο.

by Times Newsroom

«Μία νέα εποχή στην ιστορία του Λιβάνου αρχίζει σήμερα», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κατά την ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου ανακοινώνοντας ότι το λιβανικό κράτος θα έχει το μονοπώλιο των όπλων.

«Θα εργασθώ για να διασφαλίσω ότι το δικαίωμα του φέρειν όπλα θα ανήκει αποκλειστικά στο κράτος», είπε.

«Υπόσχομαι ότι θα ανοικοδομηθούν όλα όσα κατέστρεψε το Ισραήλ στον νότο και στις νότιες συνοικίες της Βηρυτού», δήλωσε ο Ζοζέφ Αούν δεσμευόμενος για την τήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας με το Ισραήλ.

Θα εργασθούμε για την σύναψη των βέλτιστων σχέσεων με τις αραβικές χώρες, δήλωσε κάνοντας ειδική αναφορά στην Συρία. «Εχουμε μία ιστορική ευκαιρία για την αποκατάσταση των σχέσεων με την Συρία», είπε.

 

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή