Αχμέντ Χουσεΐν αλ-Σαράα: Ανακοίνωσε ότι η οργάνωση της οποίας ηγείται, η Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, θα διαλυθεί

«Μια χώρα δεν μπορεί να διοικείται με νοοτροπία οργανώσεων και πολιτοφυλάκων» είπε

by Times Newsroom

Ο ντε φάκτο ηγέτης της Συρίας Αχμέντ Χουσεΐν αλ-Σαράα είπε απόψε ότι η οργάνωση της οποίας ηγείται, η Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ –γνωστότερη παλαιότερα με την ονομασία Μέτωπο Νούσρα– θα διαλυθεί, στο πλαίσιο συνεδρίου εθνικού διαλόγου.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Al Arabiya, για τη διάλυση της οργάνωσής του, ο Σαράα απάντησε «Φυσικά. Μια χώρα δεν μπορεί να διοικείται με νοοτροπία οργανώσεων και πολιτοφυλάκων».

Η οργάνωση παλαιότερα είχε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, αλλά λέει πως τους έκοψε κι επιχειρεί να εμφανιστεί ως μετριοπαθής. Έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη ότι θα προστατεύσει τις μειονότητες, που φοβούνται ότι θα προσπαθήσει να επιβάλει ισλαμιστική διακυβέρνηση.

Κατά τον Σαράα, το επικείμενο συνέδριο εθνικού διαλόγου θα περιλαμβάνει την ευρεία συμμετοχή της συριακής κοινωνίας και θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν θέματα όπως η διάλυση του κοινοβουλίου και η κατάρτιση νέου Συντάγματος.

Για την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία, ο Σαράα είπε ότι γίνονται συζητήσεις με όλες τις πλευρές προκειμένου να επιλυθούν οι εναπομείνασες διαμάχες, συμπεριλαμβανομένης αυτής με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), στις οποίες βασική συνιστώσα είναι κούρδοι πολιτοφύλακες υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ.

«Απορρίπτουμε να γίνει η Συρία μια πλατφόρμα από την οποία το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) θα εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας», είπε ο Αχμέντ Χουσεΐν αλ-Σαράα.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή