Τέμπη: «Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση» – Τι απαντούν οι οικογένειες των θυμάτων που διαφωνούν με τη συναυλία

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ συγγενών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη με αφορμή τη συναυλία που έχει ανακοινωθεί για τις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο.

by Times Newsroom

Χθες, εξώδικο στους Νίκο και Δημήτρη Πλακιά, τους γονείς των διδύμων Θώμης και Χριστίνας, και της ξαδέρφης τους, Αναστασίας, οι οποίες σκοτώθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών πέρσι τον Φεβρουάριο, έστειλε η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που έχασε, επίσης, τη ζωή της στο μοιραίο δυστύχημα.

Σήμερα, Πέμπτη, οι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών που αντιτίθενται στους όρους προσέλευσης του κοινού στη Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Εμείς οι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών είμαστε αντίθετοι με τους όρους προσέλευσης του κοινού στη Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10/24. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας μας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα. Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας. Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας. Όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη την γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές.

Οι  οικογένειες

  • Νικολάου Πλακιά
  • Δημητρίου Πλακιά
  • Βασιλείου Κατσάρα – Νικολάου Ζήση
  • Δημητρίου Μπέζα
  • Ελευθεριάδη Θεοδώρου
  • Ελισάβετ  Εγούτ
  • Χρήστου Βλάχου- Βαίου Βλάχου – Σαμάνθας Βλάχου
  • Νικολάου Χατζηβασιλείου
  • Αγγέλου  Μασσαλή
  • Δημήτρης Μπουρνάζης – Αθανασία Μπουρνάζη
  • Δημητρίου Κουτσόπουλου
  • Λαζάρου  Πορφυρίδη
  • Διονυσίου Γεωργιάδη
  • Αναστασίου Ταχμαζίδη
  • Κωνσταντίνου   Τσίντζα – Σεϊτανίδου Θεοδώρας
  • Σωτηρίου   Μήτσκα
  • Γεωργίου  Καρακώστα
  • Diana’s    Bozo
  • Μαρίας   Κυριακίδου
  • Βασιλικής Χατζηχαραλάμπους – Γκέκα
  • Ρούλας  Τζοβάρα
  • Ευαγγέλου Τσιώμα
  • Νικολάου  Ναλμπάντη
  • Αντώνιος Ψαρόπουλος
  • Ηλίας  Παπαγγελής
  • Άλμα  Λάτα

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή