Χάινριχ Μαν : «Οι Θεές ΙΙΙ – Αφροδίτη» | Εκδόσεις Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος

Παρ’ όλες τις μοντέρνες ασωτίες του πνεύματος και των αισθήσεων, η σχεδόν αρχαϊκή εμπιστοσύνη στη γη και μια ειδωλολατρική ευγνωμοσύνη για την καλή μοίρα δίνουν μια ηθική βάση σ’ αυτό το βιβλίο

by Times Newsroom
  • Χάινριχ Μαν : «Οι Θεές ΙΙΙ – Αφροδίτη»
  • Μετάφραση : Μαρία Χατζηγιάννη
  • Επιμέλεια : Ξένια Πλαχούρη
  • Εκδόσεις Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος
  • Αθήνα 2023, σελ. 448
  • ISBN13  9789602086193

Στο τελευταίο μέρος της τριλογίας του Χάινριχ Μαν (1871-1950), με γενικό τίτλο «Οι Θεές ή τα τρία μυθιστορήματα της δούκισσας του Ασί», ο συγγραφέας συνδέει την κεντρική ηρωίδα του με τη θεά Αφροδίτη.
Η άλλοτε ονειροπόλα της ελευθερίας δούκισσα Βιολάντε, που πάλεψε για την απελευθέρωση της πατρίδας της (α’ τόμος) κι έπειτα έγινε προστάτιδα της τέχνης (β’ τόμος), αυτή τη φορά είναι μια αχόρταγη τρυγήτρα του έρωτα. Με φόντο τη νότια Ιταλία, γεύεται τον έρωτα -και κατ’ επέκταση τη ζωή- σε όλες του τις μορφές.
Ο Μαν είπε για την «Αφροδίτη»: «Ιδωμένη από άποψη φυσιολογίας, είναι το μυθιστόρημα της κλιμακτηρίου. Η δούκισσα απολαμβάνει τις σαρκικές ηδονές μέχρι την αυτοκαταστροφή της. Όλη η ζωή της αποπνέει μια ευφροσύνη, με οποιοδήποτε τίμημα, όσο και μια τραγικότητα πάρα πολύ μεγάλη… Παρ’ όλες τις μοντέρνες ασωτίες του πνεύματος και των αισθήσεων, η σχεδόν αρχαϊκή εμπιστοσύνη στη γη και μια ειδωλολατρική ευγνωμοσύνη για την καλή μοίρα δίνουν μια ηθική βάση σ’ αυτό το βιβλίο».

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή